Nova godina u Atini

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

Program putovanja:

1.dan (29.12.2018) NIŠ

Polazak sa parkinga kod Tempa u popodnevnim satima. Vožnja kroz Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan (30.12.2018)  ATINA

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima i nakon smeštaja u hotel u dogovoreno vreme krećemo u panoramsko razgledanje grada:  trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsedničke palate sa prisustvovanjem smeni predsedničke straže (Evzoni).  Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (31.12.2018) ATINA – DOČEK NOVE GODINE

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativno odlazak na obilazak drevnog Akropolja u trajanju od sat vremena (posebno se plaća ulaznica): Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide… Moguć izlet do novog olimpijskog kompleksa – panoramsko razgledanje i slobodno vreme za šoping u novom šoping-molu „The mall Athens“ ( www.themallathens.gr ) koji je u sastavu kompleksa. Za one koji ne žele na Akropolj slobodno vreme. Uveče DOČEK NOVE GODINE individualno na trgu Sintagma ili fakultativno u TAVERNI na Plaki. Noćenje.

4.dan (01.01.2019)-ATINA-PELOPONEZ  (KORINT-MIKENA-EPIDAURUS-NAFPLION)

Doručak, slobodno prepodne ili fakultativno izlet na Peloponez (Argolida) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa (čuveno antičko pozorište), zatim odlazak do Nafpliona (primorskog mesta i stare grčke prestonice) i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče i individualni odlazak na reprizu Nove 2019.godine na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

    5.dan (02.01.2019) ATINA-SUNION-GLIFADA-SRBIJA

Doručak. Napuštanje hotela posle dorucka, oko 9h.  Mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za PIREJ, SUNION (Posejdonov hram – najlepši zalazak sunca), APOLONOVU OBALU i GLIFADU. Nakon obilaska polazak za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

    6.dan (03.01.2019) NIŠ

Dolazak na mesta polazaka u jutarnjim/prepodnevnim česovima . Kraj usluga.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Smeštaj u hotelu Oscar 3* http://oscar.gr/  - u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (po hotelskom normativu),
 • Razgledanje Atine u pratnji lokalnog vodiča,
 • Usluge licenciranog vodiča – pratioca na putovanju,
 • Troškovi organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – radi se na upit,

*Individulane troškove putnika,

- od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse koja se plaća na licu mesta u hotelima, cena boravišne takse se kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela.

 

 • Fakultativni izleti:

*Ulaznica za Akropolj + Olympijski kompleks I “The Mall Athens” – 25€

*Doček Nove godine u taverni na Plaki – 65€

*Izlet na Peloponez sa ulaznicama – 45€

*Izlet za Sunion i Glifadu – 15€

 

Napomena u vezi fakultativnih izleta: fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezida prihvate.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • uplata avansa 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana,
 • uplata avansa 30% ,ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom,
 • uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

 

SMEŠTAJHotel Oscar 3* (http://oscar.gr/en/) na bazi 3 noćenja sa doručkom. Hotel Oscar je prijatan porodični hotel na 100 m od glavneželezničke stanice, 300 m od trga Karaiskaki i 800 m od trga Omonia. Sobe sabalkonom, većina sa prelepim pogledom na Akropolj, svaka TWC sa fenom, klima,satelitska TV, alarm, telefon, mini-bar, frižider… Bazen na krovu sarestoranom i terasom (bazen ne radi u zimskim mesecima), bar, cafe… Besplatan WiFi u celom hotelu.