Nova godina u Solunu

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Program putovanja:

1.DAN 29.12.2018

Polazak iz Niša u pet do dvanaest – pet minuta pre ponoći sa parkinga kod hipermarketa Tempo. Vožnja putem prema Preševu, kompletiranje grupe duž puta. Noćna vožnja sa pauzama radi graničnih formalnosti i odmora…

2. DAN 30.12.2018.

Dolazak u Solun. Odlazak u tržni centar Cosmos Mediterraneo, a zatim panoramsko razgledanje grada: crkva Rotonda, Galerijusov slavoluk, Bela kula, trg Aristoteli, ulice Cimiski i Egnatia. Smeštaj u odabranom hotelu. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Napomena: u nedelju, 30.12.2018. prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Noćenje.

 3. DAN 31.12.2018.

Doručak. Okupljanje na dogovorenom mestu i odlazak na pešačko razgledanje centralnog gradskog jezgra sa vodičem (trajanje razgledanja oko 2h). Nakon razgledanja slobodno vreme. Noćenje.

 4. DAN 01.01.2019.

Doručak. Fakultativni izlet za Meteore: Razgledanje kamenih kula i priča o njihovom nastanku i manastirima koji su sagrađeni na vrhovima. Poseta jednom od manastira. Pauza u Kalambaki. Povratak u Solun. Slobodno vreme. Noćenje.

 5. DAN 02.01.2019.

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno prepodne. U dogovoreno vreme zajednički odlazak na Zejtinlik i poseta Srpskom vojničkom groblju. Nakon posete, polazak za Srbiju. Vožnja preko Evzonija sa uspunim zadržavanjima radi pauze i graničnih formalnosti. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

Cena aranžmana obuhvata: -Prevoz turističkim autobusom -Razgledanje grada (panoramsko i pešačko) -Smeštaj u hotelu u centru Soluna na bazi 3 noćenja sa doručkom -Troškove rezervacije -Organizaciju putovanja i usluge pratioca grupe tokom putovanja.

 

Cena aranžmana ne obuhvata: -Individualne troškove -Putno zdravstveno osiguranje  -Fakultativni odlazak na Meteore (najmanje 30 prijavljenih), cena: 25eur - Boravišnu taksu: zavisi od kategorije hotela, hotel 3* = 1,5€ dnevno po sobi, hotel 4* = 3€ dnevno po sobi.

DOPLATE I POPUSTI

  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 70% od ukupne cene aranžmana
  • Popusti za decu : deca do 4 god. plaćaju samo prevoz 3.500,00 rsd. Od 4 – 6 god. 50%  od cene aranžmana na zajedničkom ležaju.
  • Doplata za polazak iz  Beograda 20 eura .U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA  ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti aranžmana,  30% prilikom rezervacije, ostatak do polaska. Na rate: 40% prilikom uplate aranžmana, na rate do 15.03.2019.